Hlavní obsah

Čeká nás pěkné babí léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Následující čtyři týdny budou podle meteorologů teplotně nadprůměrné a srážkově průměrné. Příští týden odpolední teploty překročí 20 stupňů Celsia. Pršet by mělo méně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V příštích týdnech lze očekávat výskyt místních mlh a nízké oblačnosti.

Článek

Období od 14. září do 11. října 2015 jako celek meteorologové očekávají teplotně nadprůměrné a srážkově průměrné.

„První týden předpovědi (14.9. až 20.9.) bude teplotně nadprůměrný s odpoledními teplotami většinou nad 20 °C. Druhý týden očekáváme teplotně slabě nadprůměrný a třetí a čtvrtý týden by podle aktuálních předpokladů měly být teplotně průměrné,” uvedli meteorologové ve svém měsíčním výhledu.

Dlouhodobá průměrná teplota pro dané období je 11,4 stupně Celsia. Nejnižší průměrnou teplotu pro sledované období (7,6 stupně Celsia) meteorologové naměřili v roce 1972, nejvyšší (13,5 stupně Celsia) pak v roce 2006.

Pršet moc nebude

„Srážkově očekáváme první týden předpovědi slabě podprůměrný, další tři týdny by mohly být srážkově průměrné. Vzhledem k ročnímu období lze očekávat výskyt místních mlh a nízké oblačnosti,” doplnil Český hydrometeorologický ústav na svém webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám