Hlavní obsah

Čechy zasáhne silný vítr, na horách bude řádit vichřice

Silný vítr, který může na hřebenech severočeských hor dosáhnout v nárazech síly vichřice, zasáhne ve čtvrtek a v pátek sever a východ Čech. Výstražnou zprávu před silným větrem ve středu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Windy

Předpověď silného větru na půlnoc ze čtvrtka na pátek

Článek

Výstraha platí od čtvrtečních 13:00 do pátečních 15:00 pro celý Liberecký kraj a Vysočinu a pro okresy Jindřichův Hradec, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Náchod, Trutnov a Děčín z dalších krajů.

„Očekáváme, že nárazy větru v odpoledních a večerních hodinách postupně dosáhnou na Českomoravské vrchovině a na severu 15 až 20 metrů za sekundu (55 až 70 kilometrů za hodinu), na hřebenech hor na severu bude foukat silný vítr s nárazy 20 až 30 metrů za sekundu (70 až 110 kilometrů za hodinu),” varují meteorologové.

Zeslabovat bude vítr až během pátečního odpoledne.

Meteorologové doporučují kvůli větru zajistit okna a dveře a upevnit předměty volně uložené venku, jako třeba zahradní nábytek. Na větrné poryvy si musí dát pozor také řidiči. Turisté by se raději neměli vydávat do hor, zejména na túry po hřebenech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám