Hlavní obsah

Části Česka pokryl mokrý těžký sníh, napadlo až 10 centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varování meteorologů před sněžením se ve středu naplnilo a v některých oblastech v noci a ve středu ráno nasněžilo až deset centimetrů těžkého mokrého sněhu. Sněžit má od vyšších poloh i v průběhu dne.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Dálnice D1 u Humpolce

Článek

V úterý večer a v noci na středu sněžilo podle silničářů z Vysočiny nejvíc na Pelhřimovsku, Havlíčkobrodsku a Jihlavsku. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré.

„Teplota se nám pod nulu nedostala. Celokrajsky byla okolo jednoho až tří stupňů nad nulou,” řekl dispečer Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina Roman Hubený. Všechny vozovky jsou podle něj se zvýšenou opatrností sjízdné.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Silnice u Pelhřimova

V Libereckém kraji napadlo v noci  až deset centimetrů mokrého sněhu, žádné problémy na silnicích ale zatím hlášené nejsou. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a mokré, a to včetně silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Zbytky sněhu jsou hlavně na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších, řekl Petr Šén ze společnosti Silnice LK.

Varování meteorologů: Česko čeká první výraznější sněžení

Počasí

Nejvíc sněhu je podle Šéna v Krkonoších v oblastech nad 800 metrů nad mořem kolem Benecka nebo Míseček. „Tam je deset centimetrů těžkého mokrého sněhu, který se najíždí. Přes den mají navíc přijít další sněhové přeháňky nebo déšť se sněhem, takže je namístě opatrnost. Zvlášť proto, že někteří řidiči ještě stále nemají přezuto,” doplnil.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Silnice z Harrachova do Polska

Sněžilo rovněž v horských oblastech Královéhradeckého kraje. V Krkonoších a v Orlických horách ráno ležel na silnicích místy rozbředlý sníh. Silnice v okolí Šerlichu v Orlických horách v délce asi čtyř kilometrů pokrývala vrstva ujetého sněhu do sedmi centimetrů.

Zbytky rozbředlého sněhu jsou rovněž v Krušných horách v Ústeckém kraji.

Ve středu má v polohách nad 400 metrů sněžit v pásu, který zahrnuje části Jihočeského kraje, pokračuje přes Českomoravskou vrchovinu dále na sever do částí Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Silnice v okolí Telče

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám