Hlavní obsah

Bývalá moderátorka Čejková zůstala na ministerstvu zemědělství i přes odpor Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministři mají šetřit, rozkazoval začátkem dubna premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Naštvalo ho, že si ministr zemědělství Jiří Milek najal bývalou moderátorku Mirku Čejkovou jako poradkyni. Za měsíc měla inkasovat 181 tisíc korun. Babiš nařídil kontrakt zrušit, Čejková přesto na ministerstvu pořád působí.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Bývalá moderátorka Mirka Čejková

Článek

Čejková dostala za leden, únor a březen celkem 230 tisíc. Lukrativní kontrakt byl sice k 15. dubnu zrušen, někdejší moderátorka však dostala interní smlouvu a působí na ministerstvu jako koordinační pracovnice. Ve středu to uvedl server Blesk Zprávy. Čejková nyní bere podle serveru 50 tisíc měsíčně.

Původní smlouva stanovila, že za mediální poradenství, koordinaci komunikace a další služby může v případě, že odpracuje měsíčně 160 hodin, inkasovat odměnu 181 000 korun. Při smlouvě uzavřené na čtvrt roku to činilo přes 540 000 korun.

Kontrakt naštval premiéra a šéfa ANO Babiše, který přikázal Milkovi, aby smlouvu okamžitě zrušil. „Je to hrozné, všem ministrům jsem nařídil, že mají šetřit. Ale vypadá to, že někteří to nepochopili,“ řekl Babiš Novinkám začátkem dubna. [celá zpráva]

„Vůbec nechápu, proč někoho za takové peníze najal. To je neskutečné,“ dodal tehdy premiér v demisi.

Milek se bránil, že Čejková pracuje za dva lidi. „Přijal jsem dva lidi, a to tajemníka a poradkyni. Ta fakticky vykonává práci, kterou potřebuju a která předtím byla rozdělena mezi více lidí,” vysvětloval Milek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám