Hlavní obsah

Buzková: Zeman se choval jako prase

Právo, Novinky, alm, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Vrcholné setkání sociálních demokratů v Brně provází i menší střety některých účastníků. To, že se nemají příliš v lásce, je veřejně známo o Miloši Zemanovi a Petře Buzkové. Jejich vzájemné antipatie přitom nepramení jen z nedávno vydané Zemanovy knihy Jak jsem se mýlil v politice. Buzková v pátek před delegáty řekla, že se Zeman choval jako prase.

Článek

Bývalý šéf sociální demokracie se tak podle Buzkové měl chovat ve snaze zvýšit prodejnost své knihy. Buzková uvedla, že jeho chování není na žalobu. Neboť ta by do knihkupectví přilákala další lidi. "Ale je to milý Miloši na pár facek," dodala rozrušená Buzková.

Buzková knihu nečetla. Již před časem řekla: "Je pod mou úrovní vyjadřovat se ke knize, která obsahuje samé pomluvy a lži." Zemanovy výroky navíc okomentovala: "Zoufalí muži dělají zoufalé věci." O knihu je obrovský zájem. Na autogramiádu v pražském Paláci knih Luxor si pro podpis Miloše Zemana přišlo více než 1200 lidí.

"Zeman v hospodě"

Ať mluvil, jak mluvil, v hospodě se normálně točilo pivo a hledělo na hokej. Zmínka o Zemanovi štamgasta v nálevně na Palacké ulici v Prostějově, shodou okolností řečeného Mildu, nijak nevytočila. "A o čem jako debatuje, vždyť je z politiky pryč, nebo ne," vysoukal ze sebe nevelký padesátník, zatímco si prohlížel "plůtek" na svém lístku. Moudře usoudil, že dějiny se kolem něho mihnou jako každé Velikonoce, ať je sjezd jakékoli strany.

"Stejně musím makat a ti papaláši si to vždycky nějak ukočírujou pro sebe. Kvůli tomu nebudu chlastat becherovku, jsem věrnější značce, než ti všichni dohromady," ... a lupnul další režnou. A tak se na Velký pátek alespoň v jedné z hospod v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, a podle slov ostatních hostů i ve zbytku Evropy a světa, prožívaly historické okamžiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám