Hlavní obsah

Bursík dává Čunkovi šanci až do úterý

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přestože šéf zelených a vicepremiér Martin Bursík již v úterý v rádiu Frekvence 1 řekl, že chce předsedovi lidovců Jiřímu Čunkovi do pátku osobně říci, že by měl kvůli obvinění odejít z vlády, o schůzku ho ale ještě nepožádal. K ní ale bude mít příležitost jenom dnes, protože se v pátek chystá do Ostravy a Čunek do severočeského Čhánova.

Článek

"Pan Čunek tady není, s premiérem jsem mluvil v úterý i ve středu. Termín ještě nemám, ale že se sejdeme, o tom není pochyb. Nejpozději v úterý, ale rád bych, aby to bylo do pátku," řekl ve středu Bursík. Dodal, že se s Čunkem chce setkat společně s premiérem Mirkem Topolánkem. "Nechci, aby to bylo, že dva piklí na jednoho," uvedl Bursík. Premiér na dotaz k Čunkovi nechtěl nic říci.

Čunek Právu vzkázal, že ho předseda zelených ani osobně, ani zprostředkovaně ještě o schůzku nepožádal. "Pana ministra mrzí, že mu takovou věc Martin Bursík vzkazuje po médiích," řekl Právu mluvčí lidovců Martin Horálek. Podle Bursíka by se měl Čunek vzdát vládních funkcí a poté, až se očistí, se do nich vrátit.

"Je to problém pro vládu a řešení přijít musí, nemůžeme to nechávat do alelujá a dělat, že ten problém není, zavírat oči či zdvíhat roh koberce a schovávat to pod něj," řekl včera Bursík.

Reklama

Související témata:

Související články

Čunka vyslýchala policie čtyři hodiny

Premiér Mirek Topolánek (ODS) ve čtvrtek odpoledne ve Sněmovně uvedl, že ještě dnes by zřejmě mělo dojít k odloženému výslechu ministra pro místní rozvoj...

Výběr článků

Načítám