Hlavní obsah

Bude pršet, ale horko a dusno potrvají

Novinky, val
Praha

Následujících několik dní včetně víkendu si sluníčka příliš neužijeme. Převládat bude zatažená obloha s deštěm. I tak bude nadále dusno a teploty se budou držet na hranici 30 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dusný charakter počasí bude nadále pokračovat,“ řekla Novinkám Honsová, podle které vysoká vlhkost pocitově navyšuje reálnou teplotu vzduchu o jeden až dva stupně.

V pátek bude polojasno až oblačno, na Moravě může být zpočátku ještě zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 24 až 28 stupni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„O víkendu už budou zase tropy,“ uvedla meteoroložka s tím, že obloha bude převážně zamračená. V sobotu bude zpočátku polojasno až oblačno, odpoledne ale začne od západu přibývat kupovitá oblačnost, jež přinese přeháňky a místy bouřky, které mohou být ojediněle intenzivní. Teploty se vyšplhají na 27 až 31 stupňů Celsia.

V neděli přívalové deště

Podobné počasí očekávejme v neděli. Zpočátku polojasnou oblohu vystřídá odpoledne oblačnost s deštěm a přeháňkami. Hrozí také bouřky s přívalovým deštěm, kdy může spadnout až 40 mm srážek. Naměříme 26 až 30 stupňů.

Také v pondělí se udrží podobný ráz počasí, převládat bude oblačnost s občasným deštěm, ale teplota mírně klesne na 24 až 28 stupňů.

Od úterka by ale díky oblasti vysokého tlaku vzduchu měla oblačnost ubývat na polojasno a srážky budou méně časté. Vyšší teploty přetrvají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám