Hlavní obsah

Brněnské očkování pod vyhlídkovou věží limituje nedostatek vakcín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Imobilní mohou přijet autem až ke vstupu. Ostatní vystoupí na tramvajové zastávce, která je od pavilonu G brněnského výstaviště, nad kterým se tyčí vyhlídková věž, jen pár desítek metrů daleko. Pro lepší přesun poslouží eskalátory. A pak už to jde jako na drátkách.

V Brně začalo fungovat velkokapacitní očkovací centrum jako první v republice a jeho organizace může být pro ostatní místa vzoremVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Dobrovolníci adeptům na očkování změří teplotu, vyplní s nimi čestné prohlášení, které mimo osobních údajů obsahuje i vyjádření ke zdravotnímu stavu. Poté už následuje jmenovitá registrace klienta pro první či druhou vlnu očkování a vzápětí následuje další pohovor s lékařem.

Na závěr je každý nasměrován do některé z mnoha kójí, kterými je rozdělen pavilon G 2. V nich pak po skupinách už probíhá samotné očkování, kdy sedící klienty zdravotní sestry objíždějí s vozíkem, na kterém mají připravená očkovací séra. Poté je ještě nutný odpočinek a proces je u konce.

Dočkají se. Očkování terénních pracovníků má začít od dubna

Domácí

Tak vypadá očkování v největším očkovacím centru v zemi na brněnském výstavišti. V pavilonu FN Brno zřídila i provizorní lékárnu pro přípravu vakcín, jsou zde stále také lůžka nejen pro případ záložní nemocnice, ale i pro ty, kteří by si po očkování potřebovali odpočinout vleže.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Očkovací centrum na brněnském výstavišti

„V současnosti jsme schopni naočkovat až 1500 klientů denně. Zvládli bychom i čtyři tisíce, ale tomu brání nedostatek vakcín. Situace s jejich zásobováním je bohužel taková, že v příštím týdnu budeme moci očkovat jen pětistovku zájemců, kteří jsou nyní z kategorie 70, včetně zdravotníků, učitelů a podobně,“ řekla Právu mluvčí FN Brno Veronika Plachá s tím, že na chodu centra se podílí až sto dobrovolníků denně.

Praha má domluvenou vakcínu pro spuštění svého očkovacího centra

Domácí

Jsou to například policisté, hasiči, pracovníci hvězdárny a lidé z dalších institucí. Celkem zde už naočkovali přes 40 000 lidí. „Je to tady perfektně zorganizované, prostě to, jak se říká v Brně, valí. A injekci jsem ani necítila, pochvalovala si Marie Daňková z Ořechova.

Reklama

Výběr článků

Načítám