Hlavní obsah

Bouřky zastavily vlaky na hlavním tahu, místy napršelo až 50 milimetrů

• Aktualizováno
Novinky, alt

Bouřky na Vysočině, Olomoucku a Pardubicku v neděli odpoledne zastavovaly provoz na hlavních železničních tratích v České republice. Vlaky směrem od Olomouce ve směru na Prahu se kvůli poruše elektroniky hromadily za Českou Třebovou, stály i u Zábřehu na Moravě nebo v Ostravě.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od nedělního dopoledneVideo: ČHMÚ

 
Článek

„Mezi Dlouhou Třebovou a Ústí nad Orlicí je na jedné koleji plánovaná technická výluka a u druhé koleje se po bouřce objevuje chybový stav, kdy zabezpečovací zařízení hlásí vlak na trati, ač tam žádný není. Elektrikáři usilovně hledají příčinu,” řekl před třetí hodinou odpoledne Novinkám mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský.

Před čtvrtou hodinou začaly vlaky pomalu místem projíždět.

Problémy bouřka udělala i u Zábřehu na Moravě. Poškodila zabezpečovací zařízení a vlaky zůstaly stát. Závada byla kolem půl třetí odstraněna.

Mimo provoz, jak postupovala vlna bouřek, byly i úseky mezi Ostravou hlavním nádražím a Ostravou Svinovem, Běchovicemi a Českým Brodem a Hradcem Králové a Praskačkou.

Rychlíky nabírají až hodinová zpoždění. Právě v neděli odpoledne jsou vlaky na hlavním koridoru nejvíce vytížené, protože lidé se z Moravy přesouvají na pracovní týden do hlavního města.

Napršelo až 50 milimetrů

Bouřky a prudké deště postihly v neděli odpoledne celou oblast od Olomouce přes Ústí nad Orlicí, Pardubice a Hradec Králové. V oblasti řádí silné přívalové deště. Za poslední hodiny spadlo v místech nejprudších bouří až 50 milimetrů srážek. Místy padaly i kroupy o velikosti dvou centimetrů.

Oblačnost se postupně přesouvá na sever.

Reklama

Výběr článků

Načítám