Hlavní obsah

Bouřka poškodila i pražské stanové městečko pro Ukrajince v pražské Troji

– Praha

Stanový tábor, ve kterém je v pražské Troji ubytována část uprchlíků z Ukrajiny, poškodila v noci na dnešek silná bouřka. Hasičům se ještě v noci však podařilo provoz tábora plně obnovit, informoval v sobotu ráno jejich mluvčí Martin Kavka. Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči v Praze od pátečního večera k 75 zásahům.

Foto: HZS Praha

Pražští hasiči bojují s následky páteční bouřky.

Článek

Ve stanovém městečku mezi Povltavskou ulicí a městským okruhem je od minulého víkendu ubytována část Ukrajinců čekajících na ověření totožnosti. Má kapacitu pro 150 lidí. Bouřka provázená poryvy silného větru Česko zasáhla v pátek večer a poškodila v táboře několik stanů a oplocení. Uprchlíci proto byli přesunuti do dvou evakuačních autobusů.

Část Česka zasáhly extrémní bouřky

Domácí

Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů spolu s personálem tábora ihned zahájilo odstraňování následků bouřky. „Ve 2:00 byl provoz tábora plně obnoven a uprchlíci byli uloženi na lehátka,“ uvedl Kavka.

Pražští hasiči podle něho vyjížděli od pátečního večera k 75 případům souvisejícím s bouřkou a silným větrem. Nejčastěji zasahovali u popadaných stromů a větví či uvolněných plechů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám