Hlavní obsah

Bobošíková zabojuje o Hrad, podporu shání i u senátorů

Právo, Jiří Ovčáček
Praha

Šéfka Suverenity Jana Bobošíková ve čtvrtek definitivně potvrdila, že bude kandidovat v přímé volbě prezidenta. Chce získat nejen potřebné podpisy voličů pod petici na podporu svého klání o Hrad, ale obrací se i na senátory, kteří mají podobně kritický názor na fungování EU.

Foto: archiv, Právo

Jana Bobošíková

Článek

„Mé rozhodnutí trvá,“ řekla ve čtvrtek Bobošíková na dotaz Práva, zda zabojuje o post hlavy státu. Bobošíková se pochlubila, že už ji kontaktují občané, kteří chtějí připojit podpis pod petici na podporu její kandidatury. To ale do doby, než bude schválen prováděcí zákon k přímé volbě, nebude možné.

Bobošíková ale neusiluje jen o podporu občanů. Oslovuje i senátory. „Samozřejmě sháním podporu mezi občany, ale i mezi senátory,“ prozradila. Na dotaz Práva doplnila, že se zaměřuje na senátory napříč politickým spektrem. Klíčem je ale podle ní podobná názorová hladina v otázce odmítání eura a bruselských direktiv.

„Je to na základě názorového souznění,“ doplnila Bobošíková s tím, že jméno prvního senátora, který ji podpoří, by mělo být oznámeno příští týden. Podle informací Práva by mohlo jít například o nespokojené senátory ODS, kteří nesouhlasili s Lisabonskou smlouvou nebo i o některé senátory soc. dem., kteří nebudou chtít podpořit kandidáta, kterého vybere jejich strana.

Bobošíková bude v prezidentské kampani využívat především zázemí, které jí poskytuje její strana. „Za svoje hlavní volební zázemí považuji Suverenitu, její členskou základnu, její vedení,“ sdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám