Hlavní obsah

Bill Clinton přijel po 30 letech do Reduty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý americký prezident Bill Clinton přijel v neděli v podvečer do pražského klubu Reduta. Clinton jazzový klub na Národní třídě navštívil už v roce 1994, kdy v něm zahrál na saxofon. Byl tam spolu s tehdejším prezidentem Václavem Havlem a také tehdejší velvyslankyní Spojených států při OSN Madeleine Albrightovou.

Bill Clinton přichází do RedutyVideo: Novinky

 
Článek

Na saxofon, který přímo na pódiu dostal od Havla, zahrál tehdy v klubu skladby Summer Time a My Funny Valentine.

V neděli kromě Clintona a prezidenta Petra Pavla, na jehož pozvání americký exprezident přijel, přišla také bývalá první dáma Dagmar Havlová. Účastnili se i někdejší premiér Mirek Topolánek, bývalý ministr vnitra Ivan Langer, bývalý ministr zahraničí Alexandr Vondra a ministr vnitra Vít Rakušan či šéf resortu zahraničí Jan Lipavský. Přišel i policejní prezident Martin Vondrášek.

Podle České televize Clinton se setkání vzpomínal právě na akci v roce 1994, především na Václava Havla. Promluvil o ní před hosty na pódiu. Na saxofon tentokrát nehrál.

Clinton byl prezidentem USA mezi roky 1993 a 2001. V Česku je od soboty, v úterý vystoupí na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost, která se koná k příležitosti 25. výročí vstupu Česka do NATO.

Clinton je v Praze

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám