Hlavní obsah

Běžecký závod na Sázavě se konal i v extrémním vedru. A lidé kolabovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes velmi vysoké teploty a varování meteorologů proběhly v neděli v Pikovicích na Praze západ běžecké závody. Ne zcela překvapivě nakonec museli zasahovat záchranáři, kteří převezli do nemocnic tři lidi.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři odvezli muže, který při závodě zkolabovalVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Posádky záchranné služby ze Zbraslavi, Řevnic a Davle musely společně s několika jednotkami hasičů zamířit v neděli dopoledne do Pikovic u Hradištka na Praze západ, odkud byl hlášen kolaps běžce a zranění dalších dvou závodníků.

Jeden z běžců zkolaboval u Klimentovy vyhlídky, a kromě zdravotníků dozorujících u závodu k němu zamířily také záchranné složky z okolí, včetně hasičů se čtyřkolkou.

V neděli bude extrémní vedro, i přes 38 stupňů

Počasí

„Muž několikrát zkolaboval a bylo nutné ho opakovaně resuscitovat,” řekla Novinkám mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Když se u muže podařilo obnovit základní životní funkce, převezli ho hasiči ze špatně přístupného terénu na čtyřkolce k sanitce. Cestou však muž znovu zkolaboval. Na místo následně zamířil také záchranářský vrtulník, kterým pak záchranáři muže transportovali do nemocnice na pražské Homolce. Po celou dobu letu u muže prováděl resuscitaci speciální přístroj.

V péči záchranářů skončili také další dva běžci. „První z nich byl dehydratovaný a po ošetření byl převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Druhý utrpěl úraz a byl převezen do stejné nemocnice,” doplnila Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám