Hlavní obsah

Balvan o velikosti auta se svalil na silnici u Hřenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi Hřenskem na Děčínsku a státní hranicí se ve středu svalil na silnici pískovcový kámen o velikosti osobního automobilu. Prorazil zátěžový plot, nikoho nezranil. Místo pádu je prozatím objízdné přes místní parkoviště. Dopravu na místě řídí policie a hasiči.

Foto: FB Národní park České Švýcarsko, Bez zdroje

Kámen je velikosti auta.

Článek

„Balvan se sesunul stovky metrů od obce Hřensko, tedy daleko od zastavěného území. Urazil zhruba 200 výškových metrů. Když se kámen uvolnil, jeho objem odhadem činil deset metrů krychlových. Během cesty uvolnil několik menších kamenů a částečně se rozdrobil,“ uvedl mluvčí správy národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov a doplnil, že došlo k drobnému poškození silnice a svodidel.

Vysokozátěžová bariéra, kterou blok poškodil, je podle Salova dimenzovaná na kameny zhruba do 2,5 metru krychlového. „Ten na silnici váží zhruba dvojnásobek,“ upozornil mluvčí. Protože je zátěžový plot poškozený, bude nutné ze svahu odstranit uvolněné kameny. Pracovníci správy jsou ve spojení s odbornou firmou, která sanaci provede. „Neobejde se to bez krátkodobé uzavírky silnice,“ sdělil mluvčí a dodal, že nejpozději v neděli by mělo být dočištění svahu hotové.

Správa parku upozornila na vyhlášený stav zvýšeného rizika nárazových větrů, které mohou vyvracet stromy nebo lámat větve. „Není bezpečné se nyní pohybovat v lesních porostech. Myslete prosím na to nejdůležitější - na své zdraví i zdraví vašich blízkých a nechoďte dnes do lesa,“ stojí na facebooku instituce.

V Ústeckém kraji fouká velmi silný vítr, který působí komplikace. Hasiči vyjeli již k desítkám zásahů, při kterých likvidovali popadané stromy a větve ze silnic a cest.

Nejrozsáhlejší požár v historii ČR v Českém Švýcarsku byl založen úmyslně. Ve vazbě je 36letý muž

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám