Hlavní obsah

Babiše na dálnici chytla kvůli rychlosti policie. Chlubil se sám na Instagramu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda opozičního hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš dostal ve středu pokutu za překročení povolené rychlosti. Sám se přiznal na svých sociálních sítích, když zveřejnil video, na němž pobaveně říká, že přispívá do státního rozpočtu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš poskytl rozhovor deníku Právo

Článek

Babiš na svém Instagramu zveřejnil krátké video, z něhož je patrné, že jej při cestě do Budapešti na české dálnici zastavil neoznačený policejní speciál značky Škoda Superb.

„Cestou do Budapešti přispíváme do státního rozpočtu, bohužel,“ říká na videu pobaveně Babiš sedící za volantem svého mercedesu odstaveného za policejním speciálem na dálničním nájezdu.

Podle popisku jel „výjimečně“ rychleji, než měl. Současně vyzval sledující, aby jezdili pomalu. V Česku je maximální povolená rychlost na dálnici 130 km/h.

Novinky požádaly Babiše o vyjádření, co ho vedlo ke zveřejnění takového videa a v jaké výši pokuta byla. Zatím nereagoval.

Babiš musel zaplatit pokutu související s řízením například loni v březnu. Tehdy mu Městský úřad v Říčanech u Prahy uložil za nevěnování se řízení na dálnici D1 pokutu „asi 1500 korun“.

Babiš při jízdě 3. října 2021 natáčel za volantem video, v němž komentoval rekonstrukci dálnice a díval se opakovaně do podkladů.

Babiš dostal za natáčení videa na D1 pokutu. „Asi 1500“

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám