Hlavní obsah

Babiš dostal za natáčení videa na D1 pokutu. „Asi 1500“

Poslanec a předseda hnutí ANO Andrej Babiš dostal pokutu za jízdu na dálnici D1, kdy natáčel video a nevěnoval se plně řízení. Novinkám to sdělil Městský úřad v Říčanech. Výši neuvedl. Expremiér Novinkám sdělil, že to bylo „asi 1500“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš ve Sněmovně

Článek

„Řidiči Ing. A. B. byl udělen správní trest (konkrétně pokuta, která byla uhrazena) a věc je pravomocně ukončená,“ uvedl Městský úřad v Říčanech.

Incident nejdříve prověřovala policie. Přestupek měl spočívat v tom, že se Babiš 3. října 2021 při jízdě na dálnici D1 nevěnoval plně řízení, neboť natáčel video, ve kterém komentoval rekonstrukci dálnice, a díval se opakovaně do podkladů.

Šéf hnutí ANO se dostavil na policii k podání vysvětlení, kde uvedl, že se zaviněním přestupku nesouhlasí. Policie pak případ postoupila Městskému úřadu Říčany, který udělil Babišovi pokutu.

„Věnoval jsem se řízení. Jel jsem pomalu, předběhlo mě asi dvacet aut. Udal mě řidič kamionu. Byl jsem na policii v Jesenici, kde jsem podával vysvětlení. Ti to poslali někam do Říčan a tamní úřad mi oznámil, že jsem spáchal nějaký čin, nevím jaký. Dostal jsem pokutu asi 1500, kterou jsem samozřejmě zaplatil,“ sdělil na dotaz Novinek předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám