Hlavní obsah

Babiš: Ve Sněmovně zůstanu, i když budeme v opozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že určitě zůstane ve Sněmovně, i pokud jeho strana skončí v opozici. Před volbami řekl, že pokud bude ANO v opozici, tak z politiky odejde.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Premiér a lídr hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

„Nevzdám to, mám pro vás špatnou zprávu, zůstanu v té Sněmovně, zůstanu. A pokud skončíme v opozici, tak tam budu. A budeme sledovat všechny ty sliby pana Fialy, těch 100 miliard úspor a všechny ty kecy,“ řekl Babiš v neděli na Facebooku.

Před volbami Babiš v rozhovoru na Frekvenci 1 řekl, že by z politiky odešel, kdyby ANO bylo v opozici. „Šel jsem do politiky jako manažer, takže neumím tolik mluvit. Kdybychom měli skončit v opozici, z politiky bych odešel,” řekl minulé pondělí.

Babiš: Pokud bych měl být v opozici, v politice bych skončil

Parlamentní volby

Nyní má v plánu oslovit ODS k jednání. „Uvidíme, jestli budou chtít jednat, nebo nebudou chtít jednat,“ dodal premiér. ODS v rámci koalice SPOLU v sobotu večer deklarovala současně s Piráty a STAN, že budou jednat o vládě společně.

K nedělní schůzce s prezidentem Milošem Zemanem se Babiš nevyjádřil, uvedl pouze, že u něj ráno byl. „Chci popřát zdraví panu prezidentovi,” řekl.

Opozice? Z politiky bych odešel, hlásal před volbami Babiš. Teď couvá

Parlamentní volby

Babiš připomněl, že ve Sněmovně má jeho strana nejvíce mandátů. „Neskrývám zklamání nad tím, že jsme nevyhráli,“ zakončil Babiš svůj pravidelný nedělní projev. Řekl, že i když to „vypadá, že jsme prohráli, tak pravda je na naší straně.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám