Hlavní obsah

Babiš ukončil návštěvu Moravskoslezského kraje za hlasitého pískotu

Poslední den předvolební jízdy Andreje Babiše po Moravskoslezském kraji se zpočátku nesl v poklidném duchu. Program ve středu pokračoval nejprve na Karvinsku, a to v Bohumíně, Rychvaldu a Orlové, kde se jeho odpůrci buď vůbec nevyskytli, nebo je téměř nešlo slyšet. Situace se ale vyhrotila na poslední zastávce v Třinci.

Také v Třinci čekali na Andreje Babiše příznivci i odpůrci. K vážnějším konfliktům mezi nimi ale nedošlo.Video: Denisa Doležalová, Právo

 
Článek

V Třinci se Babišovi odpůrci pustili do hlasitého pískotu na píšťalky a návštěvníky mítinku, především seniory, to rozčililo natolik, že pískajícím sprostě nadávali.

Několikrát proto musel zasahovat antikonfliktní tým. Jeho členové se snažili rozzlobeným seniorům vysvětlit, že každý má právo dát najevo svůj názor. Často si ale i členové antikonfliktního týmu vysloužili od důchodců nadávky.

Na třídenní návštěvě Moravskoslezského kraje navštívil Andrej Babiš také Ostravu, Hlučín, Opavu, Krnov, Ludgeřovice, Kravaře, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Kopřivnici, Karvinou, Nový Jičín, Hradec nad Moravicí, Havířov a Český Těšín.

I tam se do sebe pouštěli členové obou táborů a antikonfliktní tým je musel vlastními těly oddělovat. Došlo i na plivance, roztrhané transparenty, vulgarity a napadání.

Babiš ve Slezsku: Strhávání transparentů, plivance a nadávání dětem

Domácí

Už v pondělí v Kopřivnici jedna z protestujících s dítětem na ramenou bránila Andreji Babišovi v příchodu k jeho příznivcům a křičela mu do obličeje, že je lhář a estébák. Ostře se pak do sebe pouštěli v úterý Babišovi příznivci a odpůrci v Opavě, Hlučíně a Krnově.

Ve středu odpoledne pak Babiš zamířil ze severovýchodu země do Pardubického kraje.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Členové antikonfliktního týmu museli v Třinci účastníky předvolební akce Andreje Babiše od sebe oddělovat i vlastními těly.

Reklama

Výběr článků

Načítám