Hlavní obsah

Babiš tvrdě vystartoval po Maláčové: Na ministerstvu nedělala nic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve čtvrtek tvrdě navezl do ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD). Uvedl, že na ministerstvu nedělala nic a pojala ho jako marketingový nástroj. Proto by po případném úspěchu ve volbách viděl rád na resortu kandidáta za hnutí ANO. Maláčová mu vzkázala, že má o resort zájem jen proto, aby mohl do Česka přivézt 300 tisíc cizinců.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Maláčová (ČSSD) s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Článek

„Maláčová nedělala nic, pojala to jako marketingový nástroj. Ministerstvo je potřeba restrukturalizovat,“ řekl Babiš ve čtvrtek v Budapešti před odletem z návštěvy Maďarska zpět do České republiky.

V takové koalici je těžké fungovat, postěžoval si Babiš

Domácí

Česko má podle něj obrovský problém. „Máme plno lidí, kteří nepracují a mohli by pracovat. Někteří v 15 letech chodí na pracák, a přitom by mohli dostudovat. Resort je největší spotřebič peněz,“ prohlásil premiér.

Již dopoledne uvedl, že pokud by po volbách usedlo ANO ve vládě, mělo by o resort zájem.

Maláčová: Na marketing se soustředí Babiš

Podle ministryně Maláčové se marketingu věnuje spíše Babiš. „Pan premiér nemá na starost žádný resort a celé čtyři roky se soustředí pouze na marketing. Investuje do něj miliony korun, vlastní média, rozhlasové stanice,“ napsala Novinkám.

„Hnutí ANO vzniklo jako marketingový projekt a toto vyjádření premiéra je čistě marketingový výkřik, který nemá smysl více komentovat,“ doplnila.

Podle ní chce Babiš navíc resort pro sebe jen proto, aby mohl dovézt do Česka 300 tisíc cizinců.

„Ti budou nahrazovat naše lidi a srážet výplaty dolů. A s tím nemůžu souhlasit. MPSV musí mít taková politická strana, která hájí obyčejné pracující. Na všech a na všem se byznys dělat nedá,“ reagovala.

Právě kolem 300 tisíc zaměstnanců chybí na českém pracovním trhu.

Ministryně a premiér se do sebe nepustili poprvé. V posledních dnech se přou o výši minimální mzdy i navýšení platů ve veřejné sféře. Během covidové pandemie o premiérovi Maláčová také prohlásila, že je „debil“.

Maláčová řekla o Babišovi, že je debil

Domácí

Výběr článků

Načítám