Hlavní obsah

Babiš se za slova o placených demonstrantech neomluví, chce se odvolat

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) se za slova o placených demonstrantech omlouvat nebude. Novinkám v pátek řekl, že proti nepravomocnému rozhodnutí okresního soudu Praha-západ se odvolá.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Proti rozsudku se budu odvolávat. Ve věci jsem pouze sděloval svůj určitý názor, který reagoval na výroky pana poslance Růžičky, které byly předmětem veřejné debaty,“ napsal Novinkám v SMS zprávě Babiš.

Okresní soud Praha-západ v pátek nepravomocně rozhodl, že se musí omluvit Janě Filipové za výroky o placených a objednaných demonstrantech na loňských protivládních protestech spolku Milion chvilek pro demokracii.

Babiš v televizi Nova v červenci řekl, že si „neumí představit, že by nějaký někdo demonstroval 16 hodin v kuse a 16 hodin v kuse řval. Jen tak, že se nudí. Takže asi nějaká motivace tam bude.“

O několik týdnů později uvedl v TV Barrandov, že „ti lidé jsou zaplaceni, jsou to političtí odpůrci na objednávku”.

Odkazoval se přitom na vyjádření poslance za ANO Pavla Růžičky, který po červencovém protestu zveřejnil, že slyšel několik lidí, jak se baví o tom, kam mají jít pro peníze. To účastníci demonstrace odmítli, podle nich se bavili o penězích na případnou pokutu pro mladíka, který byl na akci legitimován. Babiš podle soudkyně nevynaložil žádné úsilí k ověření informací a dopustil se nepravdivých výroků, které Filipová musela snášet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám