Hlavní obsah

Babiš odjel přesvědčovat Zemana s košem uzenin

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš ve středu v poledne zahájil na Pražském hradě kolečko audiencí kandidátů na posty ministrů v koaliční vládě premiéra Bohuslava Sobotky. Prezidentovi Miloši Zemanovi s sebou přivezl i pozornost v podobě dárkového koše plného uzenin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Článek

„K prezidentovi samozřejmě nejedu s prázdnou, ale vezu mu koš Kosteleckých uzenin. Musím si také dělat reklamu,“ prohlásil se smíchem před cestou na Hrad kandidát na ministra financí. Jelita a jitrnice, které Zeman miluje, ale v jeho koši nejsou.

Babiš dodal, že chce být na Hradě o čtvrt hodiny dříve. „Jsem ze staré školy a spěchám,“ odmítl odpovídat na další dotazy.

Po něm se po hodinových rozestupech u hlavy státu vystřídají šéf lidovců Pavel Bělobrádek (vicepremiér pro vědu a výzkum), Milan Chovanec (ČSSD, vnitro), Martin Stropnický (ANO, obrana), Marian Jurečka (KDU-ČSL, zemědělství), Svatopluk Němeček (ČSSD, zdravotnictví) a Antonín Prachař (ANO, doprava).

Reklama

Výběr článků

Načítám