Hlavní obsah

Babiš navštívil Zemana v jeho kanceláři. Vyslechl si kritiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se ve středu setkal s bývalým prezidentem Milošem Zemanem v jeho kanceláři. Bývalá hlava státu prý mimo jiné zkritizovala Babišovu prezidentskou kampaň.

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš navštívil bývalého prezidenta Miloše Zemana v jeho kanceláři

Článek

Babiš byl kritizován za některé prvky kampaně zejména před druhým kolem prezidentské volby. Kritiku si vysloužil mimo jiné za billboard s textem „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják.“ Sám později uznal, že nápis nebyl vhodný, odmítl ale, že by dělal negativní kampaň.

Dále hovořili o záměru expremiéra, jenž se snaží oslovit historiky k sepsání knihy o české historii od sametové revoluce. Tématy rozhovoru byly také situace v Evropě a v hnutí ANO, řekl Babiš.

Bývalý předseda vlády uvedl, že jej Zeman do kanceláře v Jaselské ulici v Praze pozval.

O „přátelském setkání“ referoval na Twitteru mluvčí někdejšího prezidenta Jiří Ovčáček. Zeman se s Babišem v minulosti pravidelně setkával při pracovních večeřích na zámku v Lánech, kde prezident pobýval a kam za ním Babiš jezdil z pozice předsedy vlády.

Zeman svou kancelář otevřel minulý týden. Pozornost to vzbudilo především kvůli skutečnosti, že exprezident, který je téměř výlučně odkázán na invalidní vozík, nemá do kanceláře bezbariérový přístup, a faktu, že jde o byt, přičemž Zemanova pracovna vznikla v jedné z jeho ložnic po odstranění postele.

Zeman se po skončení mandátu přesunul do domu, který si nechal postavit v Lánech. Babiš měl ambici jej v prezidentském úřadu nahradit, ale v prezidentské volbě jej porazil Petr Pavel.

Zemanova kancelář v ložnici vyvolává údiv

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám