Hlavní obsah

Audi, v němž odjel Janoušek od policie, bouralo před lety s Paroubkem

– Praha
Novinky, val

Ačkoli se dosud neví, kdo minulý pátek odvezl černým Audi A8 Romana Janouška z policejní stanice, ukázalo se, že stejným typem vozu a navíc s totožnou poznávací značkou jel ještě před pár lety Jiří Paroubek. Server Novinky.cz na to upozornil jeden z jeho čtenářů.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Havarovaný vůz s expředsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Archivní foto.

Článek

Jak dokládá fotografie z 3. dubna 2008, Audi A8, v níž se vezl tehdy ještě předseda ČSSD Jiří Paroubek do Českých Budějovic, má stejnou poznávací značku jako vůz, jenž minulý pátek vyzvedával po autonehodě Romana Janouška. Jde o SPZ 7A3 2537.

Do Paroubkova vozu tehdy zezadu nabouralo auto s mluvčí strany Květou Kočovou. Nešlo ale o nic vážného, kromě materiálních škod se nikomu nic nestalo.

Že v tomto voze jezdil Jiří Paroubek, dokládá i video umístěné v roce 2009 na internet, které zachycuje Paroubka přijíždějícího na volební mítink ČSSD.

Jak navíc dokazují archivní fotografie, Audi A8, které vyzvedávalo před týdnem Romana Janouška, podle všeho také vozilo Paroubka 17. listopadu 2007, tedy v den, kdy si v Mariánských Lázních bral svou současnou manželku Petru Paroubkovou. Tehdy se ukázalo, že auto s Paroubkem při cestě místy překročilo 200kilometrovou rychlost.

Janoušek boural minulý pátek svým vozem Porsche Cayenne, když opilý nedodržel bezpečnou vzdálenost a v pražské Michli narazil do vozidla jedoucího před ním. Od nehody ujel a zastavil až na křižovatce. Tam jej dostihla řidička nabouraného vozu. Když vystoupila, aby s ním nehodu řešila, podle policie ji srazil a ujel.

Policisté lobbistu vzápětí dostihli. Brzy jej ale zase pustili. Janouška pak odvezla zmíněná audina, jejíž řidič při rychlém odjezdu nerespektoval značení, nedal přednost a málem způsobil další nehodu.

Janoušek byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Sražená Vietnamka se podrobila operaci a je ve stabilizovaném stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám