Hlavní obsah

Armáda zkusí zlákat nováčky na srazu ostřílených motorkářů

Pražský sraz příznivců značky motorek Harley-Davidson využije pro nalákání nových rekrutů i česká armáda. Na pražském Výstavišti představí svou současnou i historickou techniku nebo předvede ukázky boje zblízka. Mezinárodní motorkářský sraz začíná ve čtvrtek a potrvá až do neděle.

Foto: Pavel Karban, Právo

Armáda na srazu motorkářů představí i svůj obrněný vůz Pandur (ilustrační foto)

Článek

Armáda bude mít z čeho vybírat, na masovou akci do pražských Holešovic se chystá na 60 tisíc motorkářů. Při své prezentační a náborové akci vojáci návštěvníkům mimo jiné ukážou bojové vozidlo pěchoty Pandur II, samohybný minomet PRAM, lehká obrněná vozidla IVECO a Dingo nebo prototyp kolového robota TAROS.

Milovníci motorek si budou moct prohlédnout také motocykly Hradní stráže a Vojenské policie, vojenský speciál Jawa 350 a vojenskou tříkolku italských horských jednotek z 60. let minulého století. Součástí dynamických ukázek bude exhibiční vystoupení jednotky čestné stráže, příslušníků Hradní stráže na motocyklech a ukázka boje z blízka. Nad Výstavištěm také přeletí bitevní vrtulník Mi-24.

Účastníci srazu chystají v sobotu spanilou jízdu Prahou. Centrem metropole se  na legendárních strojích projede nejméně několik tisíc z nich.

V minulosti armáda lákala nové lidi například i náborovým vídeem. Užila k tomu heslo „Nebuď jen obyvatelem, staň se občanem”. Ve spotu vystupuje i strážník městské policie Petr a předvádí střelbu z obrněnce Pandur. [celá zpráva]

Anketa

Chystáte se na sraz Harley-Davidson v Praze?
Ano, rád se tam podívám
11,1 %
Ne, motorky mi nic neříkají
88,9 %
Ještě nevím
0 %
Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám