Hlavní obsah

Americký bitevní vrtulník nouzově přistál na letišti v Líních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro čtyři dny opravovali technici americký bitevní vrtulník, který nouzově přistál na letišti v Líních u Plzně. Stroj AH-64 Apache měl technickou závadu. Informaci Právu potvrdila mluvčí Generálního štábu Armády ČR Magdalena Dvořáková.

Foto: Pro Novinky David Novák

Americký bitevní vrtulník nouzově přistál na letišti v Líních u Plzně.

Článek

Podle důvěryhodného zdroje posádka amerického vrtulníku požádala v pátek před 17. hodinou o nouzové přistání před základnou letecké záchranky v Líních kvůli špatnému počasí a dotankování paliva. Pod strojem se ale následně objevila kaluž oleje. „Před odletem byla zjištěna technická závada, proto se posádka rozhodla nepokračovat. Bližší informace o jiné armádě nejsme oprávněni komentovat,“ sdělila Dvořáková.

Foto: Pro Novinky David Novák

Americký bitevní vrtulník nouzově přistál na letišti v Líních u Plzně.

Doplnila, že Armáda ČR pro osádku vrtulníku zajistila zázemí a technickou podporu. Podle zjištění Práva zůstal vrtulník v Líních až do pondělí. Stroj původně směřoval z Polska na svou americkou základnu v Německu. V tuzemsku přistál plánovaně v Pardubicích, odkud pokračoval na západ Čech.

Dohodu o menší zóně Líně odklepli plzeňští zastupitelé, letecká záchranka musí zůstat v kraji

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám