Hlavní obsah

Aféru s nákupem tatrovek vyšetří speciální tým detektivů

Právo, Jakub Troníček

Podezřením, že si někdejší náměstek ministerstva obrany Martin Barták řekl v souvislosti s tendrem na nákup terénních vozů Tatra o peníze, se bude zabývat speciální tým elitních detektivů. Právu to potvrdila mluvčí celorepublikové kriminálky Pavla Kopecká s tím, že o zřízení týmu rozhodl náměstek policejního prezidenta Viktor Čech.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Barták

Článek

„Pracovní tým je složen z kriminalistů z protikorupční policie a je posílen příslušníky Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ),“ řekla k tomu Kopecká.

Až doposud se okolnostmi sporného tendru zabývali detektivové z ÚOOZ. Nový tým bude mít podle Kopecké ty nejlepší podmínky k práci. „Jeho úkolem bude prověřit veškeré informace, které s tímto případem souvisejí,“ poznamenala mluvčí.

Bývalý americký velvyslanec a dnešní člen vedení Tatry William Cabaniss nedávno nařkl Bartáka, že si ještě coby náměstek lidovecké ministryně obrany Vlasty Parkanové řekl o peníze za to, že bude urovnán spor mezi Tatrou a Pragou, které miliardovou zakázku pro tatrovku ohrožoval. Barták něco takového důrazně odmítá a chce se bránit právní cestou.

Reklama

Výběr článků

Načítám