Hlavní obsah

Ač jaro, čekají nás mrazy a sníh

Novinky, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

I když kalendářně již několik dní máme jaro, čekají nás doslova mrazivé dny, kdy ojediněle v noci klesnou teploty až na minus 10 stupňů a i v nížinách bude padat sníh. Nejchladněji bude v neděli a na začátku příštího týdne.

Foto: internet

Do ČR směřují turisté oslavit Silvestra.

Článek

"Počítáme s tím, že o víkendu a v prvních dnech příštího týdne bude velmi chladno. Nejchladněji bude zřejmě v neděli a hlavně v pondělí a v úterý," řekl Právu ve čtvrtek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze. Dodal, že stále k nám nemůže proniknout teplý vzduch od jihu a naopak příliv studeného vzduchu od severu ještě zesílí.

V sobotu se očekává zataženo, místy polojasno, noční teploty poklesnou až na minus 4 a odpolední budou jen do 6 stupňů. V neděli nás čeká oblačné počasí s občasným sněžením i v nížinách. Protože bude vát čerstvý vítr, mohou se od středních poloh tvořit sněhové jazyky. V noci opět minus 5 a přes den jen 1 až 5 st.

V pondělí a v úterý by mohl příliv chladného vzduchu vrcholit. V noci se očekává -3 až -7 ojediněle -10. Denní teploty pak od -1 do 3, později vzestup teplot na odpoledních 6 až 11 st. "Jen pro srovnání, pro pondělí 7. dubna, kdy u nás má být přes den velmi chladno, nejvyšší teplota naměřená k tomuto datu v Praze-Klementínu je 24,9 st.C z roku 1961. Letos tedy bude až o 25 stupňů méně," uvedl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám