Hlavní obsah

Musk řekl, kdo ho nahradí v čele Twitteru

Aktualizováno

Amerického miliardáře Elona Muska ve funkci výkonného ředitele internetové společnosti Twitter nahradí Linda Yaccarinová, dosavadní vysoce postavená manažerka mediální společnosti NBCUniversal. Změnu, o níž se již dříve spekulovalo, v pátek potvrdil sám Musk.

Foto: Profimedia.cz

Linda Yaccarinová na snímku z roku 2022

Článek

„Jsem nadšený, že mohu přivítat Lindu Yaccarinovou jako novou výkonnou ředitelku Twitteru!“ napsal miliardář na svém twitterovém účtu. „Zaměří se především na obchodní operace, zatímco já se zaměřím na produktový design a nové technologie,“ dodal.

Musk zůstane výkonným předsedou představenstva a technickým ředitelem Twitteru. Firma NBCUniversal ve čtvrtek zároveň potvrdila odchod Yaccarinové.

Musk už ve čtvrtek napsal, že za sebe našel náhradu, která do funkce nastoupí za zhruba šest týdnů. A napsal, že jde o ženu, aniž by sdělil její jméno. Že jde o Yaccarinovou nicméně s odvoláním na své zdroje v předstihu napsal list The Wall Street Journal.

Bohaté zkušenosti v oblasti reklamy

Yaccarinová má v oblasti reklamy bohaté zkušenosti, podotkla stanice BBC. V NBCUniversal řídila tým zhruba dvou tisíc lidí a podílela se na spuštění její streamovací služby. Do společnosti nastoupila v roce 2011, po 15 letech ve společnosti Turner Entertainment, kde dohlížela na digitalizaci reklamních sítí.

Musk koupil Twitter loni v říjnu za 44 miliard dolarů. Firma od té doby prošla rozsáhlými změnami. Mimo jiné zavedla placené ověřování uživatelů a platícím uživatelům umožnila psát výrazně delší tweety. Firma také propustila tisíce zaměstnanců.

Po převzetí společnosti Twitter omezila řada významných podniků inzerci na její síti. Podniky se obávají, že by se na ní mohlo objevovat více závadných příspěvků, protože Musk přehodnocuje její přístup k regulaci obsahu.

Miliardář byl tak pod značným tlakem, aby vedení společnosti přenechal někomu jinému a soustředil se více na jiné své projekty, mezi něž patří elektromobily Tesla nebo vesmírná společnost SpaceX.

Kvůli kritice se Musk uživatelů Twitteru přesně před měsícem prostřednictvím ankety zeptal, zda má pokračovat jako hlava této sociální sítě. Celkem 57,5 % lidí se vyslovilo pro odstoupení. Proti hlasovalo 42,5 % z celkových 17 502 391 respondentů.

Elon Musk skončí v čele Twitteru, povede ho žena

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám