Hlavní obsah

Ženy křičely na cestující kvůli sedadlům. Aerolinky je vykázaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli nevybíravému chování byly dvě cestující amerických Southwest Airlines vyloučeny z přepravy. Křičely totiž na další pasažéry, po kterých chtěly, aby jim uvolnili místa v uličce. Již tak opožděný let se zpozdil ještě víc, letuška nakonec ženy za jejich chování vyhodila z letadla, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na lince mezi kalifornskými městy Sacramento a San Diego již minulý měsíc, média o něm informují až nyní. Podle svědkyně, která událost natočila, bylo letadlo zpožděné o dvě hodiny a kvůli hádce se opozdilo ještě více.

Dvě cestující, matka s dcerou, chtěly sedět na sedadlech v uličce, na které podle všeho neměly nárok, protože místa byla již obsazená. Letuška se snažila hádku usměrnit. „Máme rodiny, máme malé děti, nenecháme tu nikoho křičet,“ uvedla zaměstnankyně aerolinek k cestujícím.

Pasažérky se měly po další chvíli překřikování smířit s prohrou a souhlasily, že si sednou. To už je ale jiná letuška upozornila, že musí opustit letadlo. „Jestli budete říkat takové věci, tak s námi nemůžete letět,“ sdělila jim. Ženy tak byly nuceny letadlo opustit, další podrobnosti nejsou známy.

Southwest Airlines se u obsazování sedadel řídí pravidlem first-come, first-served, tedy kdo dřív přijde, ten dřív mele. Společnost proto nebere zřetel na pozdější požadavky zákazníků, kteří nejsou spokojeni se svými místy.

Incidentů na palubách letadel v USA od začátku roku přibývá. Úřad pro civilní letectví se proto rozhodl zaujmout nulovou toleranci vůči provinilcům a za jejich prohřešky je pokutovat. Po tvrdších trestech volá také americká unie stevardů a letušek.

Za nekázeň v letadle pohrozit vězením, žádají stevardi kvůli častým incidentům

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám