Hlavní obsah

Ženu vyvedli z letadla, protože měla urážlivou roušku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opustit letadlo společnosti American Airlines musela cestující Arlinda Johnsová. Důvodem měla být její rouška s nápisem Fuck 12, což je slangový vulgární termín namířený proti policii. Pasažérka se nicméně domnívá, že byla vyvedena kvůli barvě pleti, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Johnsová měla letět ze Severní Karolíny do Illinois, nakonec ale musela z letadla vystoupit. „Myslím, že mě vyhodili, protože jsem černá,“ uvedla žena pro lokální televizní stanici Local 10 s tím, že na sobě měla také tričko s nápisem Black Lives Matter.

Podle společnosti byl ale na vině vulgární nápis na roušce, který posádka odmítla tolerovat. Požádala ženu, aby si roušku zakryla nebo ji vyměnila, Johnsová to podle svých slov provedla. „Všechno, co po mě letuška žádala, jsem udělala,“ řekla žena.

Letadlo se nicméně vrátilo k bráně a Johnsová byla nakonec vyvedena. Společnost American Airlines pro server Independent uvedla, že se cestující odmítla řídit pokyny posádky a roušku s urážlivým nápisem si nezakryla, přestože jí byla nabídnuta nová a neutrální. „Používala nepatřičný jazyk, po příjezdu k bráně byla požádána, aby vystoupila,“ uvedly aerolinky v prohlášení.

American Airlines uvedly, že oblečení s nadávkami nebo jinými nepatřičnými nápisy je podle firemní politiky zakázáno. Společnost incident vyšetřuje a plánuje ženě vyplatit refundaci, ačkoli Johnsová tvrdí, že ji zatím nikdo z aerolinek neoslovil. Do své cílové destinace navíc musela vyrazit půjčeným autem.

Cestou na party ostrov se strhla na palubě letadla potyčka kvůli rouškám

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám