Hlavní obsah

Za zvratky na zavazadlech dostala žena neuspokojivou kompenzaci. Aerolinky se omluvily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých 50 dolarů (zhruba 1130 korun) měla společnost American Airlines vyplatit jako kompenzaci cestující, jejíž majetek byl během letu znehodnocen zvratky. Důvodem nepříjemného zážitku byla viditelně opilá pasažérka, která se projevovala agresivně a sprostě nadávala. Aerolinky se za incident omluvily.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u American Airlines (ilustrační foto).

Článek

Nicole Schreibová informovala o nepříjemném zážitku na sociální síti X. V příspěvku napsala, že American Airlines umožnily opilé cestující letět, přestože jednoho z jejích kumpánů ještě před cestou vypoklonkovaly z letadla. „Tady je na videu, kde dva muže ve své řadě nazývá čub*ami a pak zvrací na podlahu a moje zavazadla. Jako kompenzaci mi aerolinky daly 50 dolarů,“ napsala dotčená pasažérka.

Aerolinky se za vzniklou situaci omluvily. „Je nám líto, že s výsledkem nejste spokojená. Můžete zažádat o přezkoumání,“ cituje server Independent společnost.

Schreibová poté v dalším příspěvku upřesnila události, k nimž v letadle během „úděsné cesty“ došlo. „Musela jsem otřít zvratky ze svých věcí. Ta žena byla očividně opilá a verbálně útočná už před odletem,“ doplnila k záběrům.

Cestující v letadlech čas od času přijdou kvůli podobným případům do styku s cizími tělními tekutinami, ať už se zvratky, močí, či krví. Letos v září se například musel let společnosti Delta Air Lines z Atlanty do Barcelony otočit poté, co jednoho pasažéra prohnal průjem. Pasažéři při výstupu museli přelézat sedadla, aby se nepořádku vyhnuli.

Nejde však o jediný incident, k němuž ve spojitosti s tělními tekutinami za poslední dobu došlo. Více si můžete přečíst v našem říjnovém článku.

Nevyhnutelný kontakt s cizími tělními tekutinami? Odvrácená strana létání

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám