Hlavní obsah

Za vstup do Žlutých lázní návštěvníci letos zaplatí

Právo, Kateřina Severová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pravém břehu Vltavy v pražském Podolí si Pražané už desítky let užívají relaxace od ruchu velkoměsta. Několik minut od centra metropole tráví volné chvíle v rozsáhlém areálu Žlutých lázní. Dříve si mohli odpočinek u řeky užívat zadarmo, letos si za něj zaplatí.

Foto: Kateřina Severová, Právo

Poslední úpravy před otevřením areálu pro veřejnost.

Článek

„Areálu se v loňském roce dotkla celosvětová krize. Uvažovali jsme proto, zda zpoplatníme pro návštěvníky toalety a sprchy, nebo zavedeme symbolické vstupné,“ řekl Jan Kolář, obchodní ředitel společnosti Taiko, která lázně provozuje. Firma se rozhodla pro druhou variantu.

Pražany proto letos bude stát vstup do Žlutých lázní, které už tento pátek rozjely novou sezónu, čtyřicet korun. Děti do jednoho metru výšky, senioři a handicapovaní návštěvníci zaplatí polovinu ceny. Vstupné se do lázní vrátilo po dvou letech.

„Neobáváme se toho, že by kvůli tomu chodilo méně lidí. Peníze použijeme na údržbu celého areálu,“ doplnil Kolář s tím, že od 18 hodin bude vstup zcela zdarma.

Dětský koutek zlevní

V loňském roce zavítaly do lázní podle Kolářových slov statisíce lidí. Nejen obyvatelé hlavního města, ale také zahraniční turisté.

Přestože letos budou Žluté lázně zpoplatněny, zlevnění se naproti tomu dočkal dětský koutek. Místo původních 180 korun teď za něj zaplatí rodiče stovku, za ty nejmenší nic.

Koutek nabízí hřiště, bazén, výtvarný kroužek, loutkové divadlo, cvičení či přebalovací pult pro miminka. Lázně také pořádají již čtvrtým rokem letní tábory v prostorech areálu. Za celodenní program dají rodiče osm set korun. Kromě jednorázového vstupného je rovněž šance koupit si do dětského koutku permanentku.

Ta vyjde dospělého na tisíc korun, pro děti je za pětistovku. Stejnou možnost mají i ti, kteří chodí do lázní pravidelně. Za permanentku, která platí od května do října, dají 2500 Kč.

Chystají se nové služby a atrakce

Ačkoliv se areál dočkal před čtyřmi lety rekonstrukce, drobné úpravy v něm probíhají stále. „Letos přibude cukrárna, pizzerie, spuštěn bude i nový web zlutelazne. cz, který nabídne on-line rezervace hřišť,“ upřesnil Kolář.

Kromě pláže poskytují totiž lázně také sportovní vyžití v podobě stolního tenisu, volejbalu, fotbalu, aerobiku nebo půjčovny šlapadel či dračích lodí. Na své si přijdou rovněž milovníci hudby a kultury. Chystají se taneční festivaly i koncerty.

Největší akce se připravuje na červen, kdy areál bude slavit sto let od svého vzniku. V týdnu od 14. do 20. června se tak lázně vrátí do doby první republiky. Na návštěvníky čeká historické tržiště, výstava dobových fotografií a klasická kolonáda s hudebním doprovodem. Do Podolí bude celý týden jezdit zdarma historická tramvaj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám