Hlavní obsah

Za chmelem přijelo méně turistů

O něco méně návštěvníků než v letech před koronavirovou pandemií letos zaznamenala žatecká turistická centra. Nejvíce turistů se o Žatec proslulý chmelařskými památkami zajímalo podle předpokladů během prázdnin.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí v Žatci (ilustrační foto)

Článek

Turistické informační centrum vedle chmelničky navštívilo od ledna do začátku listopadu asi 8,5 tisíc lidí. Vloni to přitom bylo přes 12,5 tisíce lidí. „Nejvíce se turisté zajímali o památky, restaurace a nově otevřenou expozici v radniční věži,“ popsala zájem turistů Markéta Chvalkovská z turistického infocentra.

Chmelařské muzeum navštívilo od otevření 29. května do konce října 2715 turistů, což je srovnatelné s loňskem. „Na nízké návštěvnosti v obou letech se projevil důsledek vládních opatření proti šíření nemoci covid-19 a strach, hlavně u starších ročníků,“ odpozoroval manažer muzea Vladimír Valeš.

Chrám chmele a piva byl kvůli pandemii první čtyři měsíce bez návštěvníků, což poznamenalo celoroční statistiky. „Přišli jsme o stovky zahraničních návštěvníků, zejména z Německa,“ uvedl ředitel chrámu Karel Havelka.

Relikviář sv. Maura je v nové expozici na hradě Bečov

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám