Hlavní obsah

Z místa tragédie je turistická atrakce. Paranormální jevy působí jako magnet

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odehrála se tam masová vražda. Dnes dům v městečku Villisca v americké Iowě přitahuje návštěvníky, ať už z řad nadšenců či expertů na paranormální jevy, nebo zájemce o temnou turistiku. A ti opravdu otrlí si mohou připlatit a zůstat přes noc.

BEZ KOMENTÁŘE: V domě, kde došlo k vraždě, údajně straší duchové obětí

 
Článek

Psal se červen 1912. Malým městečkem Villisca otřásl případ vícenásobné vraždy v domě rodiny Mooreových. Při řádění neznámého vraha bylo sekyrou zabito osm lidí — rodiče a šest dětí. Pozdější majitelé nemovitosti, manželé Linnovi, se rozhodli z tragédie udělat byznys a začali domem, přezdívaným Villisca Axe Murder House v 90. letech provádět.

„Guvernér jednou řekl, že cestovní ruch vydělal Iowě více peněz než zemědělství a jeho kukuřičná pole. To mě přivedlo k nápadu koupit ten dům a udělat z něj turistickou atrakci,“ citoval již zesnulého Darwina Linna turistický portál Roadside America. Celé obydlí zrekonstruoval a opatřil ho dobovým nábytkem.

Zájem obyčejných turistů byl mizivý. Místo s temnou minulostí k sobě však přilákalo množství lovců paranormálních jevů. „Spousta z nich chtěla v domě zůstat přes noc. Obzvlášť v místnostech, kde k vraždám došlo,” popsal Linn pro portál. Dále uvedl, že poté, co lovci paranormálních jevů napsali, že něco viděli či zachytili, se najednou výrazně zvýšil počet návštěvníků.

Vrah se skrýval v přístěnku

Zájem o přespání v tomto domě je i dnes. Noc tam vyjde v přepočtu na zhruba 10 000 korun. Za tuto cenu se přespání může zúčastnit až šest lidí.

Jeden z návštěvníků svůj zážitek z noclehu popsal i pro oficiální stránky této neobvyklé turistické atrakce: „Poprvé jsem v domě přespal v roce 2009 a od té doby jsem to zopakoval ještě několikrát. Věřím, že duše všech osmi obětí stále dlí mezi zdmi. Když jsem po dvou z mrtvých dětí chtěl, aby zhasly a rozsvítily moji baterku, opravdu to udělaly.“

Pozornost přitahuje i přístěnek vedle jednoho z dívčích pokojů. V něm se podle několika indicií skrýval vrah, který osazenstvo domu povraždil, když všichni spali. Dveře od přístěnku se podle návštěvníků občas samy otevírají i zavírají.

Dům, který zůstává nadále majetkem Marthy Linnové, obsadil přední stránky novin v roce 2014, kdy se jeden z nocujících návštěvníků z neznámých důvodů ubodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám