Hlavní obsah

Ručníky a župany mizí z hotelů běžně. Někteří hosté jsou ale ještě vynalézavější

Novinky, mšv

Matrace, kávovary nebo vycpaná zvířata. I takové předměty někteří hosté ukradnou během pobytu v hotelu. Ukázal to průzkum serveru Wellness Heaven, do nějž se zapojilo na 1157 čtyř- a pětihvězdičkových hotelů převážně z Evropy a Asie. Píše o tom server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ručníky jsou pro břídily. Oprsklejší hosté se neštítí ukrást mnohem větší a dražší předměty. Necelá padesátka hotelů uvedla, že od ledna 2018 zmizelo z jejich prostor i několik matrací. Podle šéfa serveru Wellness Heaven Tasilla Keilmanna se krádeže dějí většinou v noci. „Důvodem podle provozovatelů je, že je uzavřená recepce a nikde nikdo není. V některých případech existuje i záznam z bezpečnostních kamer, kde lze vidět, jak hosté matraci přesouvají do výtahu,“ řekl Keilmann.

Co si můžete z hotelu odnést a co ne

Cestování

Zatímco župany, ručníky nebo věšáky patří k těm běžnějším věcem, které hoteloví hosté kradou, někteří sahají po dražších věcech včetně televizí nebo tabletů, jak zjistil průzkum. „Docela mě to překvapilo, protože pro hotel je poměrně jednoduché zjistit, která osoba věci odcizila,“ doplnil Keilmann.

Ne vždy hlásí odcizení policii

Některé čtyřhvězdičkové hotely řeší podobné problémy alarmem, který začne houkat ve chvíli, kdy se hosté snaží věci propašovat ven. V pětihvězdičkových hotelech se snaží zloděje konfrontovat přímo, krádeže často nechtějí hlásit na policii kvůli dobré pověsti.

Průzkum odhalil, že nákladnější věci, jako jsou právě matrace, televize nebo tablety, kradli především hosté pětihvězdičkových hotelů, zatímco ze čtyřhvězdičkových mizely spíše baterie či ovladače.

Některé luxusní hotely v průzkumu uvedly, že se jim ztratily i další rozměrné předměty, které jsou na přesun poměrně složité. Patří mezi ně třeba klavír nebo lavice ze sauny.

Jednou z nejkurioznějších krádeží však bylo, když si host jistého francouzského hotelu odnesl vycpanou hlavu divočáka. Z jednoho hotelu v Británii zase návštěvník ukradl čísla na dveřích pokoje. Na tento bizarní případ se přišlo až ve chvíli, kdy některý z dalších hostů nemohl pokoj najít.

Reklama

Výběr článků

Načítám