Hlavní obsah

Z bývalého sídla známého kolumbijského drogového magnáta se stal hotel

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na východním mexickém pobřeží se před nedávnem otevřel nový hotel. Byl by nejspíš jen dalším z řady luxusních ubytovacích zařízení, kdyby jeho někdejším vlastníkem nebyl jeden z nejznámějších drogových magnátů světa, Kolumbijec Pablo Escobar. Jeho rozlehlé sídlo prošlo značnou rekonstrukcí a o jeho velkoleposti svědčí i to, že v hotelu vzniklo celkem 35 pokojů.

Foto: Profimedia.cz

Hotel vyrostl v letovisku Tulum, které je známé pro svou pitoreskní krajinu. Ilustrační foto

Článek

Bývalé Escobarovo sídlo bylo opuštěné přes 14 let, než se do jeho renovací pustil současný majitel Lio Lamca, který obchoduje s uměním. Pustou, leč rozlehlou budovu proměnil v luxusní hotel Casa Malca, který je navíc součástí rezortu Tulum, nádherného mexického letoviska na poloostrově Yucatán.

Tulum je známý bělostnými plážemi a tyrkysovým mořem. Co by kamenem dohodil odsud navíc leží jedna z nejznámějších a nejhezčích mexických destinací vůbec, Playa del Carmen.

„Pozemek a sídlo jsem zakoupil, protože se mi to zdálo absolutně šílené. Mám na mysli to, že v dnešním světě existuje něco tak rozlehlého, po čem ještě nestačila chňapnout žádná korporace,“ cituje současného majitele britský The Independent. Movití návštěvníci si tedy nyní mohou vychutnat atmosféru budovy, která kdysi patřila asi nejvlivnější postavě kolumbijského drogového podsvětí.

Escobarův příběh byl oživen v televizním seriálu Narcos z roku 2015, který pojednává o jeho vzestupu i pádu, drogový magnát byl nakonec v roce 1993 zastřelen.

Současná podoba hotelu Casa Malca je ovšem na hony vzdálena tomu, jak vypadalo sídlo v době, kdy ho obýval Escobar. Nyní překypuje designovým nábytkem a uměním všeho druhu, přes malby a sochy od současných autorů. Hotelová kuchyně navíc návštěvníkům dopřeje lokální pokrmy, které se tradičně vaří na Yucatánu. Jedna noc v Casa Malca vyjde v přepočtu na skoro 12 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám