Hlavní obsah

Wi-Fi síť s teroristickým názvem zpozdila let o 17 hodin

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Zpoždění letů mívají nejrůznější důvody – například špatné počasí či závadu na letadle. Pasažéři aerolinek American Airlines, kteří mířili z amerického Los Angeles do Londýna, však byli zpožděni ze zcela jiného důvodu. Jeden z nich totiž při pokusu připojit se na internet před vzletem spatřil síť pojmenovanou po mezinárodní teroristické organizaci.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti American Airlines. Ilustrační foto

Článek

Letadlo společnosti American Airlines se poté, co jeden z pasažérů oznámil letušce, že spatřil Wi-Fi síť „Al-Kaída Free Terror Network”, vrátilo k bráně. Let číslo 136 měl vzlétnout z Los Angeles v neděli v osm večer, místo toho byl ale pozdržen o tři hodiny. Pasažéři, kteří stále seděli v letadle, dostali příkaz vypnout zcela všechna elektronická zařízení a jen čekali, jaký bude další osud jejich letu.

Důvod zpoždění cestujícím nejdříve nebyl sdělen. Měli tak za to, že za zpoždění může nutná údržba letadla a nikoliv objevení podezřelé Wi-Fi sítě.

Posádka nakonec cestujícím oznámila, že letadlo nedostalo vzhledem k bezpečnostní hrozbě povolení ke vzletu a odlet byl tak posunut až na jednu hodinu odpoledne v pondělí, kdy letadlo skutečně odletělo do Velké Británie.

Losangeleská letištní policie v pondělí uvedla pro agenturu AP, že „nebyl spáchán žádný zločin a vyšetřování nebude pokračovat”.

Reklama

Výběr článků

Načítám