Hlavní obsah

Výstava v Kolíně nad Rýnem předkládá netradiční pohled na osobnost Pabla Picassa

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ludwigovo muzeum v Kolíně nad Rýnem představuje netradiční pohled na osobnost Pabla Picassa prostřednictvím fotografických portrétů, které pořídili umělci z celého světa. Výstava s názvem Já, já a zase já – fotografie Pabla Picassa je v muzeu ke zhlédnutí až do 15. ledna 2012.

Foto: Profimedia.cz

Pablo Picasso

Článek

Pablo Picasso byl nejen velkým umělcem, ale také mistrem dramatizace vlastní osoby. Jeho tvář je přinejmenším stejně známá jako jeho celosvětově obdivovaná díla. Picasso si nechal od většiny z nejlepších fotografů 20. století udělat vlastní portrét. Těchto portrétů existovalo přes 250 a vyfotili je takoví umělci, jako byli Richard Avedon, Cecil Beaton, Henri Cartier-Bresson, Lee Miller, Man Ray a další.

Foto: Archiv, Právo

Jedná se jak o klasické portréty, tak o stylizované a kreativní snímky. Dokonce jsou mezi fotografiemi i obrázky z intimních a soukromých chvil Pabla Picassa (focené s jeho souhlasem). Více o muzeu najdete zde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám