Hlavní obsah

Vysočina láká turisty na objevování barokních perel

Právo, pch

Tři desítky cílů napříč Vysočinou nabízí turistům nová mapa inspirovaná barokem. Během června začnou aktuální produkt příspěvkové organizace kraje, Vysočina Tourism, nabízet informační centra a zapojení partneři. Na vrcholu turistické sezóny bude vysočinské baroko lákat turisty v Praze. Informovala o tom mluvčí organizace Monika Brothánková.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Baroko na Vysočině, to není jen kostel na Zelené hoře. Ilustrační foto

Článek

Vedle proslulých perel barokní architektury v kraji, jakými jsou poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře či zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou, zavede mapa zájemce na dalších 27 pozoruhodných adres.

Například ke kostelům v Obyčtově, ve Zvoli, Bobrové, Polné nebo na Křemešníku, ke klášterům v Nové Říši a v Želivi, k zámku ve Žďáru nad Sázavou či k synagoze v Třebíči. Inspirativní turistický podklad s českými a anglickými texty obsahuje také tři tipy na jednodenní a dvoudenní výlety po barokních památkách Vysočiny.

První výlet, Barokní koruna Vysočiny, navádí na trasu ze Žďáru nad Sázavou do Polné přes Zvoli, Obyčtov a Bobrovou. Druhý byl nazván Barokní památky s ochutnávkou piva a láká do Želiva a na Křemešník. Třetí výlet, s názvem Zámecký okruh vede z Třebíče přes Jaroměřice nad Rokytnou až do Budišova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám