Hlavní obsah

Výletní loď má jako první na světě laboratoř na testování covidu

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajistit bezpečí posádky i pasažérů. To je důvodem, proč společnost Viking Cruises, provozující výletní plavby, nechala na jedné ze svých lodí vybudovat laboratoř na testování covidu-19. Plavidlo se jí může chlubit jako vůbec první na světě. Díky ní bude možnost pravidelně testovat cestující, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost Viking Cruises doufá, že díky nové vychytávce na lodi Viking Star bude možné brzy opět zahájit plavby. Do té doby ale musí laboratoř projít ještě sérií testů, aby se prokázalo, že budou dodrženy všechny náležité bezpečnostní i hygienické protokoly.

„Pracovali jsme na tom celé měsíce a dnešek je důležitý, protože nás posouvá zase o krok blíž k opětovnému zahájení plaveb,“ uvedl viceprezident společnosti Matt Grimes.

„Nedávno oznámené pokyny Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí se shodují s našimi výzkumy, takže vítáme krok směrem k testování, protože věříme, že jde o jediný způsob, jak opět bezpečně operovat,“ doplnil Grimes. Testy by však neměly být PCR výtěrem z nosní sliznice, ale ze slin, v případě, že by bylo potřeba testovat více a častěji.

Zatímco některé společnosti odložily své plavby na neurčito, v Americe by zřejmě mohly lodě brázdit moře už brzy. Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí totiž vydalo pokyny, podle nichž by se mohly plavby konat, ačkoli za mnohem striktnějších bezpečnostních podmínek.

Společnosti například nejprve musejí prokázat, že dokážou vyžadované podmínky zajistit. Kromě nejrůznějších bezpečnostních procedur se vyžaduje například i sociální distanc nebo adekvátní testovací a karanténní zázemí přímo na palubě.

Hřbitov lodí se plní výletními giganty

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám