Hlavní obsah

Vodní skluzavka v poušti není pouhá fata morgána

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v srdci pouště si lze užít vodní radovánky. Nedaleko egyptského města Fajjúm si mohou turisté v rámci písečného dobrodružství vyzkoušet sjet vodní skluzavku do jezírka. Nabízí se jim tak neobvyklý zážitek, který není jen pouhou fata morgánou. Klouzačka má zatraktivnit výlety do pouště.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na egyptské poušti vyrostla vodní skluzavkaVideo: Reuters

 
Článek

Výlety do pouště v této oblasti organizuje společnost Desert Adventures, která skluzavku mezi dunami vytvořila. Majitel a manažer Hany Amr tvrdí, že její umístění mu přišlo velmi příhodné díky kouzelné scenérii a především jezeru.

„Chtěli jsme klientům dopřát něco nového, co si užijí i dospělí. Začal jsem tedy vymýšlet, jak to provést. Klouzačka mi přišla jako ideální nápad. Nejprve jsem ji vytvořil z linolea, nakonec jsem přidal i motor, hasičskou hadici a rampu,“ řekl.

Lokalita by se mohla rozvíjet

Výlety do pouště a novinka už přilákaly celou řadu turistů. Jedním z nich byl například sportovní nadšenec Ismail Alaa, který doufá, že se vodní atrakce ve středním Egyptě budou nadále rozvíjet. Byl by rád, kdyby se díky tomu objevila lokalita na pomyslné mapě světa vodních radovánek. „Je to tu velmi unikátní, kde jinde v poušti si užijete něco podobného?“ ptá se Alaa.

Atrakce je stále poměrně nová, tak přitahuje kolem 20 až 30 lidí týdně. Výlety organizované společností Desert Adventures stojí od 200 do 500 egyptských liber, v přepočtu zhruba 290 až 726 korun — konkrétní cena se odvíjí na aktivitách.

Nová atrakce by měla alespoň mírně přispět ke zvýšení egyptské příjezdové turistiky, která v posledních letech poměrně utrpěla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám