Hlavní obsah

Velikonoce přilákají do Česka opět více zahraničních turistů

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně s Vánocemi a silvestrem je období Velikonoc v České republice turisticky nejvytíženějším obdobím. Týden před Velikonocemi navštěvují Česko hlavně Italové a Španělé, naopak přímo na sváteční dny sem zamíří Němci i Rakušané.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Velikonoce oslaví v ČR tisíce Němců a Rakušanů. Ilustrační foto

Článek

Němečtí turisté v České republice stráví velikonoční svátky především v Praze, na lázeňských pobytech nebo v oblíbených Krkonoších. V Německu je svátkem i pátek, což vede k tamnímu zvýšenému zájmu o prodloužené víkendy v zahraničí. Do Česka vyrazí na Velikonoce také Rakušané.

Z průzkumu Asociace českých cestovních kanceláří a agentur vyplývá, že by do ČR mělo týden před Velikonocemi a během nich zavítat odhadem o 2-3 procenta více zahraničních turistů, než tomu ve stejném období bylo loni. Největší nárůst se očekává u návštěvníků, kteří nejedou s cestovní kanceláří, ale například samostatně autem.

Česko čeká příliv asi 285 tisíc zahraničních turistů, z toho zhruba 198 tisíc nejspíš zavítá do Prahy. Italové a Španělé sem zamíří zejména v předvelikonočním období, protože na svátky se obvykle vracejí domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám