Hlavní obsah

Ve Skotsku prodávají ostrůvek i s domem a majákem. Stojí jako byt v Praze

Skotsko nabízí ideální příležitost pro ty, kteří chtějí klid a nemají hluboko do kapsy. Prodává se tam totiž ostrůvek Pladda, k němuž náleží dům s pěti ložnicemi, ale i maják. Cena je přitom srovnatelná s množstvím větších pražských bytů, vyjde na 350 tisíc liber, což je zhruba 10 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ostrůvek má i vlastní maják.

Článek

Ostrůvek se nachází necelých 50 kilometrů od Glasgowa a je domovem početné ptačí populace – opeřenců tu žije kolem 100 druhů. Zajímavým doplňkem ostrůvku je rovněž bílý maják, který je v provozu od 90. let minulého století, informuje server Independent. Ovládán je centrálně na dálku.

Realitní kancelář Knight Frank pro server Insider uvedla, že dům bývalého správce majáku potřebuje zrekonstruovat, má však velký potenciál. Je také velmi prostorný, disponuje pěti ložnicemi, dvěma obývacími pokoji a koupelnou. K nemovitosti náleží také zahrada o rozloze více než 10 tisíc metrů čtverečních. Samotný ostrůvek zabírá plochu o 112 907 metrech čtverečních.

Nejstarší čajová plantáž v Evropě je ukrytá uprostřed Atlantiku

Cestování

Pladda Island je přístupný pouze lodí a nejbližší vesnicí je Kildonan na sousedním ostrově Arran. V ní naleznou návštěvníci vše potřebné včetně obchodu, pošty, hotelu či kempu. Mezi populární aktivity na ostrově patří rybaření, plachtění, pěší turistika či golf.

Nejde o první ostrůvek, který je v posledních letech ve Skotsku na prodej. V loňském roce se dražil Deer Island v regionu Highlands, jeho cena začínala na 80 tisících librách, tedy asi 2,44 milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám