Hlavní obsah

V Tádž Mahalu mají problém s opicemi. Napadají turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavné indické mauzoleum Tádž Mahal sužují zvířecí agresoři. V pondělí tu tlupa opic napadla španělskou turistku, která vyvázla s poraněnýma nohama a musela být převezena do nemocnice. Podle serveru India Express byl kvůli problému vyčleněn speciální tým, který má turisty před primáty chránit.

Tádž Mahal má problém s opicemi.Video: Reuters

 
Článek

Zraněná Španělka je podle India Expressu pouze špičkou ledovce, zvířata tu v nedávné době napadla i další turisty. Zmíněná žena se jejich terčem stala ve chvíli, kdy si jednu z opic fotila zblízka.

„V posledních dnech se útoky opic na turisty zvýšily. Po pravdě se z toho stal běžný výjev,“ tvrdí fotograf Sumit Solanki, který v Tádž Mahalu pracuje. Podle něj řada lidí útoky nahlásila společnosti ASI, která památku spravuje. Solanki uvádí, že opice pokousaly kromě Španělky také turistu z indického státu Tamilnádu, návštěvnici ze Švédska či další dvě cizinky.

Chodí k nim blízko

Rádž Kumar Patel, který je v ASI vedoucím archeologem, uvedl, že organizace vyčlenila speciální tým, který má turisty před agresivními zvířaty chránit. „Informovali jsme o tom místní úřady,“ uvedl Patel s tím, že se návštěvníci k opicím často až moc přibližují, protože si s nimi chtějí pořídit selfie.

„Máte tu základní zařízení, kde turistům poskytujeme první pomoc. Poté je posíláme do nejbližší soukromé nebo státní nemocnice na další ošetření. Před areálem také stojí dvě sanitky,“ doplnil Patel.

Podle místních obyvatel se opice obvykle v oblasti potulují. Někteří lidé jim před Tádž Mahalem totiž nechávají jídlo.

Slavná hanojská železniční ulička opět omezila vstup pro turisty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám