Hlavní obsah

V příštím roce začnou turistické expedice k Titaniku. Levné však nebudou

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podívat se k vraku slavného Titaniku bude cílem expedic, které začnou v příštím roce. Zúčastnit se jich může i veřejnost, tedy za předpokladu, že za zážitek zaplatí zhruba 125 tisíc dolarů, v přepočtu přes 2,8 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru Mirror je v plánu šest desetidenních misí, během nichž se turisté společně s výzkumníky podívají k vraku patrně nejznámějšího zaoceánského parníku v dějinách. Ponory se uskuteční pod záštitou společnosti OceanGate a jejich cílem je mimo jiné vrak naskenovat a vytvořit jeho 3D model. I proto turisty doprovodí kromě posádky ponorky také vědci.

K vraku Titaniku se dosud podívalo jen velmi omezené množství lidí, v řádu stovek jedinců, uvádí server Mirror. „Více lidí během jediného dne pokořilo i Mount Everest,“ uvedl šéf společnosti OceanGate Expeditions Stockton Rush.

Zájemci o expedici, kteří mají dost peněz na její zaplacení, přesto stále nemají vyhráno. Jelikož bude v ponorce omezené množství místa, musejí lidé vyplnit formulář a projít jakýmsi výběrovým řízením, které zahrnuje i pohovor s týmem. Ponorka přece jen nemá být luxusním hotelem, takže zájemci musejí počítat i s jistým nepohodlím.

Expedice by se měly uskutečnit mezi květnem a červencem příštího roku. Kromě toho se plánují také na rok 2022.

Dobrodruzi se budou moci poprvé vydat na nejhlubší místo planety

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám