Hlavní obsah

V nejstrašidelnější železniční stanici Británie lidé i omdlévají

Novinky, mšv

Nástupiště 15 je popisováno jako nejstrašidelnější železniční stanice v Británii. Ve skutečnosti se jedná o pouhou atrakci v zábavním parku Thorpe za Londýnem. Na děsivosti jí to minimálně podle některých návštěvníků vůbec neubírá. Potulují se tam totiž živí herci nalíčení jako zombie a slabší povahy ze strachu prý občas i omdlévají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nástupiště 15 je nejstrašidelnější britskou železniční stanicíVideo: Caters News, AP

 
Článek

Atrakce je v parku poměrně nová, ale už si ji zkusily desítky návštěvníků. Ti méně odvážní tam mohou zavítat také během dne, kdy není atmosféra tolik děsivá. Pravá zábava ovšem začíná za tmy, kdy není vidět, odkud se obživlé mrtvoly vynoří. Jelikož je atrakce koncipovaná jako bludiště, mohou v ní návštěvníci i poměrně snadno zabloudit.

I samotné prostředí je strašidelné, Nástupiště 15 je zasazeno do lesa a ústředním motivem je samozřejmě železnice. Na ní se totiž v husté mlze ztratil vlak se všemi pasažéry a právě ty se vydávají návštěvníci hledat.

Ostraha parku přidala k řadě výstražných signálů také takzvaný hnědý kód, kterým lze přivolat pomoc, protože ne všichni vystrašení návštěvníci jsou schopni bludištěm projít až na samý konec.

Největší svého druhu

Lauren India Corker-Mossová, která se v atrakci o celý průběh strašení stará, tvrdí, že byla sama překvapená z reakcí některých návštěvníků. Kvůli jedné ženě, která dostala panický záchvat, museli v tunelu spustit nouzový poplach.

„Byla tak vyděšená, že omdlela. Rozsvítili jsme a jeden ze zombie herců u ní čekal na příjezd lékaře. Když přišla k sobě, podívala se na něj, začala křičet a znovu omdlela,“ řekla Corker-Mossová.

Nástupiště 15 je největší strašidelnou atrakcí svého druhu v Británii, rozprostírá se na 450 čtverečních metrech. Kromě zombie v ní na návštěvníky čekají i fingované exploze nebo duchařské seance.

Reklama

Výběr článků

Načítám