Hlavní obsah

V maličkém Lesothu se ukrývá jeden z nejbizarnějších lyžařských resortů na světě

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také jste při svém výběru zimního střediska nároční? Zvažujete mnoho faktorů, jako například cenu, celkovou délku sjezdovek a zázemí, které vám daná oblast může poskytnout? V jihoafrickém Lesothu je to o něco jednodušší. Nachází se tam totiž pouze jeden jediný lyžařský resort.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na lyžařský rezort Afriski z výšky je poněkud úsměvný.

Článek

Afriski je jedním z pouhých dvou lyžařských resortů na jihu Afriky. Druhé středisko nesoucí název Tiffindell se nachází mimochodem ve stejném pohoří, ale už v Jihoafrické republice, která Lesotho obklopuje. Pokud si říkáte, že jde v této geografické lokalitě o úplný nesmysl, nemáte tak úplně pravdu.

Foto: Profimedia.cz

Středisko Afriski nemá o hosty nouzi.

Lyžařský resort ležící v pohoří Maluti totiž začíná ve výšce 3222 metrů nad mořem, což už je slušný předpoklad pro zajímavou lyžovačku a rozumné podmínky. Nutno však dodat, že má sjezdovka pouze jeden kilometr na délku.

Foto: Profimedia.cz

I obyčejná jízda na kotvě může být v některých zemích dobrodružství.

Po většinu zimy zde však nebývá mnoho sněhu, a tak se o zasněžování starají přístroje, které v bezlesé krajině vytvářejí obří bílý pruh. O snímky z místa ojedinělých sněžných radovánek se postaral fotograf Marco Longari, který středisko Afriski minulý týden navštívil.

Foto: Profimedia.cz

Pro obyvatele Lesotha je Afriski jedinou šancí, jak si trochu zalyžovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám