Hlavní obsah

V Karibiku prodávají soukromý ostrov. Stojí jako větší byt v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po kousku vlastního ráje? Jeden takový je právě na prodej v Karibiku. Ostrůvek Iguana se nachází při pobřeží Nikaraguy, má rozlohu 20 tisíc čtverečních metrů a jeho součástí je i dům s celkem třemi ložnicemi. Cena je pak poměrně přívětivá, a to 475 tisíc dolarů. V přepočtu je to takřka 10,5 milionu korun, což je zhruba cena větších pražských bytů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Malebný ostrůvek porostlý palmami má i množství dalších předností. Jednou z nich je například osmimetrová pozorovací věž, ze které se budou moci budoucí majitelé kochat výhledy na oceán, nebo deštný les v dáli. Dlouholetý personál ostrova je navíc ochotný pracovat i pro příští vlastníky, píše server Independent.

Ostrůvek není nikterak odříznutý od civilizace, i když digitální detox si na něm mohou lidé dopřát podle vlastního uvážení. Jinak je tu ale k dispozici mobilní síť i internet. A nejbližší pevninské městečko Bluefields je vzdáleno pouhých 20 kilometrů. Podle Independentu se však budoucí vlastníci nemusejí obávat o své soukromí, chránit ho bude právě pás palem.

Společnost Private Islands Inc, která soukromý ostrov inzeruje, uvedla, že současný majitel se Iguany zbavuje kvůli úmrtí v rodině. Kousek karibského ráje je kvůli tomu k dispozici za nižší cenu, než je obvyklé.

K obávám ohledně přírodních katastrof realitní společnost dodává, že se ostrov nachází pod pásmem hurikánů. Lákadlem jsou naopak celoročně příznivé teploty a absence otravného hmyzu.

Na karibském ostrůvku našlo mnoho Čechů druhý domov. Piva se vzdát nemuseli

Podcasty a pořady

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám