Hlavní obsah

V Kanadě mají vlastní ledový hotel. Kvůli pandemii nabízí virtuální prohlídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstarší a nejznámější ledový hotel mají ve Švédsku. Svou verzi, která slaví už 21. narozeniny, mají ovšem i v Kanadě a je neméně oslnivá. Letos stavba nabízí celkem 15 tematických pokojů, jejichž vzhled je inspirován příběhy a legendami provincie Quebec, v níž se také nachází. Zájemci z daleka mohou hotel navštívit i v rámci virtuální prohlídky.

Foto: Profimedia.cz

Hôtel de Glace na archivním snímku

Článek

Ledový Hôtel de Glace, jenž je jediný svého druhu v Severní Americe, je součástí resortu Village Vacances Valcartier. Letos se mohutná stavba rozprostírá na 30 tisících metrech čtverečních a k jejímu vybudování bylo zapotřebí zhruba 15 tisíc tun sněhu a ledu, uvádí server Daily Mail.

Návštěvníkům je k dispozici 15 tematických pokojů, které zdobí různé motivy a reliéfy, včetně různých postav lokální mytologie.

Oslnivá je už klenutá vstupní hala, kde hosty vítá obří ledový podstavec s knihou, která odkazuje právě na letošní téma hotelu, tedy příběhy a legendy.

Nechybí ledový bar nebo svatební kaple, které nad oltářem dominuje do zdi vyřezaný strom s propletenými větvemi.

Součástí je také pokoj inspirovaný ledním hokejem, to kvůli turnaji, jenž se v Quebecu pravidelně koná, letos byl však vlivem koronaviru zrušen.

Otevřeno do konce března

Výstavba hotelu započala loni v prosinci a padesátce pracovníků zabrala asi šest týdnů. Nejprve se začalo s podlahou, která je skoro jeden metr silná, aby udržela zbytek sněhové konstrukce.

Otevřeno bude zhruba do konce března, kdy teploty stoupnou natolik, že začne hotel tát.

Letos je navíc připravena interaktivní 3D prohlídka pro ty, kteří se vlivem pandemie nebudou moci pokochat stavbou osobně. Obdobně se k situaci postavil i známější ledový hotel ve Švédsku.

Ani pandemie ho nezastavila. Ve Švédsku otevřeli 31. Ledový hotel

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám