Hlavní obsah

V jihočeských skiareálech trvají ideální sněhové podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihočeských skiareálech podle provozovatelů trvají ideální sněhové podmínky. V terénu sice podle meteorologů leží od čtyř do padesáti centimetrů sněhu, na sjezdovkách ale až 120 centimetrů. Většina tras pro běžkaře je upravená.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Sjezdovka na Zadově je dobře dostupná i díky skibusům, kterých mohou lyžaři využít.

Článek

V následujících dnech bude na jihu Čech občas slunečno a občas bude sněžit. Teplota vzduchu se bude držet pod nulou, přes den se dostane i nad bod mrazu. Nejvíce sněhu mají stále v malém lyžařském areálu na Kvildě.

Tam sjezdovku navíc pokryla vrstva prašanu. V okolí Kvildy je upraveno přes sedmdesát kilometrů tratí pro běžkaře, třeba k pramenům Vltavy nebo na Knížecí pláně. Stovky lyžařů v době jarních prázdnin míří do skiareálu Lipno, kde je široká nabídka služeb.

Lanovky se nezastaví

"Podmínky jsou nejlepší za několik posledních sezon. Na lipenských sjezdovkách leží až metr sněhu, od soboty napadlo dalších 30 centimetrů prašanu, vypadá to tu jako v pohádce. Máme v provozu kompletně celý areál, to znamená přes osm kilometrů sjezdovek, skicrossové dráhy, snowpark i výuková hřiště," řekl mluvčí skiareálu Jiří Falout.

V sobotu se rekreanti mohou vydat třeba na Masopust do Frymburku. Také v tradičním středisku lyžování v jihočeské části Šumavy na Zadově panují ideální sněhové podmínky.

V provozu je lanová dráha na Churáňov i snowpark. Na sjezdových tratích leží aktuálně 50 až 90 centimetrů sněhu, mimo ně až půl metru. K dispozici je přes 40 kilometrů upravených běžeckých tras. Lyžaře na Zadov dovezou skibusy. V provozu jsou i menší skiareály v nižších polohách, třeba na Libíně nad Prachaticemi, tam mají 70 centimetrů sněhu, jezdí i vlek na Hradišti na Jindřichohradecku.

V pátek má být na jihu Čech oblačno až zataženo, místy bude slabě sněžit. Přes noc klesne teplota při vyjasnění k minus deseti, přes den bude i nad nulou. V sobotu bude počasí podobné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám